2006. szeptember 27.

Dan Perjovschi a Műcsarnokban


Szeretném felhívni a figyelmet Dan Perjovschi román grafikusra, akinek most a Műcsarnokban van kiállítása, mégpedig olyan módon, hogy összefirkálta 3 terem hófehér falait padlótól a plafonig, nagyon egyszerű, de rendkívül gondolatgazdag és főleg humoros rajzokkal. Ez itt a reklám helye, mindenképpen érdemes megnézni!!!

6 megjegyzés:

Haragos írta...

Szerintem Ô egy szövegíró akinek még nem sikerült együttmûködni egy grafikussal.

LM írta...

már megint a régi nóta... grófbalázsolás...
szerintem éppen elég annyi, amit és ahogy rajzol, mert ezek a rajzok nem arról szólnak, hogy hánymillió hajszálat tud hiperpontosan megrajzolni, valószínű ő maga nem is nagyon akar másképp működni, hisz neki is elég, nekem is elég... akkor meg hol itt a probléma? ha naturalisztikus, vagy egyéb másmilyen rajzokra, képekre stb. vágyom, nem a perjovschi-kiállításra megyek, ennyi.

Gáspár Tamás írta...

Kinek a pap, kinek a paplan...

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Gyanítom, hogy azért a műcsarnoki enteriőrben másként hat (főleg úgy, hogy tele vannak „tömjénezve" ötletekkel a falak), mintha most csak ezt az egy rajzocskát boncolgatnánk!
Nem tudod Matyi, hogy meddig lehet megtekinteni? (Bár majd ránézek a Műcsarnok lapjára...)
Köcci a kultúrreklámot! :)

LM írta...

ja, zorro, teljesen igazad van, mégiscsak más, ha ott van az ember.
sajnos nem tudom, meddig lehet megtekinteni, de tényleg MINDENKÉPPEN ÉRDEMES!

Haragos írta...

reagálás elem kommentjére:

A hiperrealizmuson kívûl azért elég széles a skála a grafikán belül. Nem a naturális pontosságot hiányoltam a rajzból, léteznek pár határozott rutinos vonallal készített nagyon kifejezô rajzok. Úgy érzem ez nem egy választott (rajz)stílus, hanem egyszerûen ennyire képes. Hamisnak tartom mára a sokadszorra látott "direkt így akartam csinálni" grafikai megoldásokat.

Az ötletet jónak tartom, aminek a kivitelezésével meg kellett volna bízni egy grafikust.