2006. november 30.

Pepita Freecard

Az Anifest 4. animációs fesztiválon és képregénykiállításon a szerencsések már magukhoz is kaparinthattak egy Pepita Oféliát ábrázoló freecardot, de aki lemaradt róla, azoknak megnyugtatásul ígérjük, a december 9-én rendezendő Hungarocomixon még biztosan hozzájuthatnak pár példányhoz!

MKA kiállítás az Urániában


2006. november 30-án, azaz ma délután 18:00-kor megnyílik a Magyar Képregény Akadémia kiállítása az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A képek között nagy számban láthatók majd a december 9-én, a Hungarocomixon debütáló Pinkhell 2. oldalai, de a tagok korábbi művekkel is képviseltetik magukat. A kiállítás az Anifest4 keretein belül kerül megrendezésre.
Gyertek el minél többen a mai megnyitóra, ahol személyesen is találkozhattok az MKA tagjaival!

2006. november 29.

Újabb képek


Az ismeretlen informátortól érkezett képen egyértelműen kivehető ahogy egyik emberünk feketézik (érteeed) a titokzatos dzsekissel...

2006. november 28.

The Chappie Identity

Feki egy hete felhívást tett közzé Göndöccsel közös blogján, a Kockafejen, amiben a börzebeszámoló első képén háttal, fekete bőrdzsekiben látható ismeretlen beazonosításában kért segítséget.
Nos, örömmel jelentjük, hogy nekünk – hála száguldó riporterünknek, Fritznek – sikerült szemből is lencsevégre kapni az illetőt!
A "mókus" kilétét ugyan továbbra is homály fedi, de talán az alábbi kép közelebb vihet a megoldáshoz.
Várjuk azok jelentkezését, akik bármilyen információval tudnak szolgálni a fotón látható személyről!
Köszönjük!

2006. november 27.

Hétfőre 2 főre




A Magyar Könyv Akadémia oldalán szeretném bemutatni Gál Zsuzsa és Netzer Helga sajátos humorú és öniróniával átszőtt szakácskönyvét melynek illusztrációit én készítettem.

2006. november 24.

Vaklárma

2006. november 23.

MAGYAR KÉPREGÉNYHŐS VERSENY, I. FORDULÓ

Képregény-portrérajz a Magyar Képregény Akadémiától, és az ART7 Stúdiótól
Időpont: 2006. december 1., 18 óra
Helyszín: Szimplakert

Résztvevõk :
Kapa és Pepe
– a Szimplakert munkatársai
– önjelöltek: a Szimplakert és az Anifest közönsége és a sajtó képviselői
(A képek a kiállítás részeként felkerülnek a Szimplakert falaira!)

KOCKÁRÓL KOCKÁRA A SZIMPLÁBAN – Kortárs képregény a Szimplakertben!
A kiállítás a legjobb magyar írók és rajzolók már megjelent, vagy még megjelenés előtt álló munkáiból mutat be részleteket, a budapesti futurista misztériumjátéktól a tornacipõs urbánpoézisen keresztül a légiós kocsmai epikáig.
A kockáról kockára képregénykiállítás a
Körút Fesztiválon jelent meg először. 108 képe különböző válogatásban tovább kering a városi kultúra bevett helyein, és ezúttal a Szimplakertben landol. A gyűjtemény fő rendezőelve: a magyar képregény jó, a magyar képregény finom!
Talán
Gróf Balázs a legismertebb kortárs magyar képregényes, comic stripje az Est-lapok legolvasottabb hasábja. De vannak még mások, és jönnek újak is!
A kiállítás rajzolói közül az legfiatalabb
Lanczinger Mátyás, aki Guta nyomozó című abszurdjával szerepel, míg streetart hatásokra épülő, torz humorú Tohuvabohu sorozatát a Pinkhell magazin közli.
Futaki Attila Firenzében tanult, most a Roham magazin munkatársa, nemsokára Franciaországban jelenik meg Spiral című önálló kötete. Klasszicista hiperrealizmusa filmes képi megoldásokat idéz.
Brazil sorozata, a Bürokraták is a Rohamban jelenik meg. Ebben a Budapesten játszódó futurisztikus misztériumjátékban az isteni gondviselés öltönyös mendzser képében csekkeket és számlákat hajt be, a másik szuperhős, az ördög jóbarátja pedig Zámbó Jimmy alakját veszi fel.
Újdonságnak számít
Csordás Dániel tornacipős urbánpoézise. A Konkrét Könyvek pályázatának nyertes anyaga könyv formájában is megjelenik hamarosan.
A számítógépes játékokhoz karakterterveket készítő
Ábrai Barnabás (Geek) és a „Képzőn” képregénnyel diplomázó Győri Tibor pszichoetűdjei kivételes rajzi és kompoziciós érzékkel értelmezik át a fantasy és a manga stílusjegyeit.
A
Nyóckerből is ismert, filmes 3D-s látványtervezés technikájában jártas Odegnál Róbert chemical-cyber antiutópiája, a Rév trilógia, már második kötetének megjelenése elé néz.
Fehér Zoltán (Zorro de Bianco) a század eleji vadak legjobb kompoziciós hagyományával beoltott szecessziós dekorativitással rajzolta meg a Fekete-Fehér Képregényantológia számára a „kockáról kockára” arcaként is szereplő Pepita Oféliát.
A kiálltás vendége két ex-jugoszláviai, nyugaton már jelentõs sikereket elért szerző,
Aleksandar Zograf és Gradimir Smudja. Utóbbinak Van Gogh festményeibe oltott képregényét mutatjuk be.
A kocsmahangulatban jól érvényesülnek
Korcsmáros Pál Rejtő-sorozatának légiós történetei. A keménykötésű, színes felújítás Garisa H. Zsolt és Varga Zerge Zoltán munkája. A legújabb rész, a Piszkos Fred, a kapitány folytatásokban jelenik meg az Eduárd a fapados képregényújságban.

Gallery Update

Mától él a külsejében megújult Galéria. Tessék Kattintani!

2006. november 22.

Hopsy Nite Live


Az előző hamisítványok után nézzük meg az eredeti képeket is! Igen, a szomorú igazság az, hogy az átlagon felüli karakterérzékű Hopsy valójában ilyen beteges képekből tartja fenn magát a pesti éjszakában. Bocs Hopsy, de nem tűrhettük, hogy az olvasókat félretájékoztasd.

Hopsy Live




Hopsy azaz Temesi Péter újabb rendezvényen csillogtatta átlagon felüli karakterérzékét és kapott ínhüvely gyulladást. Néhány gyöngyszem az 5 órás remeklésből.

2. Karikatúra és képregény aukció


Időpont: 2006. november 26. Vasárnap 11 óra.
Helyszín: Antik Enteriőr kiállítás, Műcsarnok (1146 Budapest, Dózsa György út 37.).

2006. november 20.

Cipő

Szétdizájnolt tornacipők utazókiállítása, plusz a tiszacipő-pályázat nyertes és megvalósított tervei a Merlinben. Nem éppen képregény, de street art-szimpatizánsoknak jól jöhet az ötlet, hogy ezt meg kék nézni!!
Itt a CIKK.

2006. november 19.

MKA Hall of Fame


A megnyitón ugyan már túl vagyunk, de csütörtökig (11.23.) naponta 10-18 óra között még látogatható Haragos művész úr kiállítása.

2006. november 18.

!!! EXLUZÍV !!!

Vasárnap jelenik meg a PANEL c. képregényes szaklap 3. száma! A borító hagyományosan grayscale jött ki a nyomdából, azonban itt és most láthatjátok exluzív színesen !!!!
A kép 1024 x 768, tehát wallpapernek van méretezve, aki elszánt, beteheti háttérnek !!!
A borító garfikáját jómagam készítettem.

2006. november 17.

RENDŐR ÉS HEKUS

Sitcom sorozatunk újabb tagja...

2006. november 16.

'Ász a szkafanderben' skiccek



Egy pár az 'Ász a szkafanderben' sci-fi képregényhez készűlt skicc.
A történet első (prológus) része a PINKHELL 2. számában debütál.

2006. november 15.

NO COMMENT

...kommentálják az olvasók...

2006. november 14.

PINKHELL II. – Előzetes 4.

Miután Geek barátunk már a korábbiakban igen cikornyásan, ámde „meggyőzően" kifejtette, hogy nem kenyere a blogolás, így ezúttal magamra vállalom e súlyos és megrázó terhet: pillantsatok a Hőstörténet című, a Pinkhell 2-ben debütáló történetének előzetesére, a Hungarocomixon pedig jó étvágyat a teljes agymenéshez!

2006. november 13.

PINKHELL II. – Előzetes 3.


Szóval, Péter hiperk*rvajó rajzai után kissé félénken, de beteszem a nem képregény formátumú képregényelőzetesemet a PINKHELL 2. Noname szekciójához. Aki még nem ismerné a karaktert (én pl. egy vagyok közülük), annak adhat egy kis ízelítőt, hogy milyen szar érzés lesz belelapozni ebbe a nihilista szemétbe, amit én gyártok, mindenesetre jóétvágyat! ;)

2006. november 12.

Skiccek

Néhány vázlatrajz, melyeket az Algi által írt "Feljebb állt a Farkas" című prehisztorikus-apokaliptikus-heroikus képregény előkészületeiként követtem el:

2006. november 11.

A digitalizáló tábla virtuózai V.




Daryl Mandryk munkáiban hébe-hóba már eddig is volt alkalmam elgyönyörködni, de bevallom férfiasan nem tudtam ki követte el o"ket.
Most azonban Feki és Göndöcs rajzos és filmes dagonyájának köszönheto"en fény gyúlt tompa agyamban, így leheto"ségem nyílt arra, hogy felhívjam a figyelmet erre a nem mindennapi tehetségre.

MI LESZ VELÜNK EZUTÁN?

Sokakat izgat a kérdés, hogy mi lesz velünk, de főleg mi lesz Gergényivel, ha nyugdíjba megy?
Ne aggódjatok, azt hiszem feltalálja majd magát...

Mer' itt mindenki rajzol...


Az MKA-ban így rajzolnak az írók. (Legalábbis én... Három sör után... Egy Új Művészeten, amit a combjukra tesznek... Tompa ceruzával... És szeretik a három pontot... Legalábbis én...) (Péteri Gábor...) (Csak a Zorrónál vagyok... Tehát ne tévesszen meg senki a posted by... felirat...) (És: Aaaargh...) (Néha túlzásba viszem...) (A három pontot...) (Meg talán a (zárójeleket) is...) (...)

2006. november 9.

PinkHell II. - Ajánló

Mi megmondtuk...

Mi már akkor...

2006. november 8.

Kismama mag. Irigykutya 7-8-9


Na, ezek már megjelentek, jó szórakozást asszem.

Marc Hempel



Marc Hempel az egyik kedvenc grafikusom/képregényrajzolóm. Hasítós, irdatlan pontos, tökéletesen átírt és kissé pszicho rajzai vannak. További "nakedbrain"-ek: itt.
További cuccai a Tug & Buster (Fritznek van egy kötete), ill. a Gregory (ebből meg nekem van egy), amelyeket ismerek. Plusz a Kreténben lehetett találni pár oldalnyi grafikát tőle az utóbbi időben. Érdemes belemélyedni a csávó munkásságába (sajnos nem találtam tőle egy valamirevaló saját honlapot).
bye _LM

SUSHI 2.2

Kemenes Tamás - Tikos Péter: A csomag (részlet)

Mivel Geek, hál' Isten, a fórum és a topic szavaktól nem irtózik, a képregény.neten elárul pár érdekes információt a hamarosan megjelenő kiadványról:
"A multkori szám 28 oldalas volt, a mostani egy kerek 36!!!!
(Ne köss bele, hogy ez nem kerek)
TARTALOM!!!! Avagy az olimpusz teteje:
meglepő módon boritóval nyitunk...
PÉTER: írta Ebolacola, rajz Geek 4 oldal
A CSOMAG: Írta Kemenes, rajz Tikos (de magamban Tokisnak hívom) 2 oldal
HULLAHOPP: Emtrexx 4 oldal
MICSODA FLASH: írta Geek, rajz Gáspár Tamás (Halk moraj és bébik véráldozata) 3 oldal
12 ÓRA: Emtrexx 3 oldal
MÉDIA 10: Geek 15 oldal
KÖZÖS PILLANATOK: Geek 3 oldal
(...)
HOZZATOK PÉNZT ÉS ADJÁTOK NEKÜNK! (NEKEM) clapping.gif
Ja egyébként asszem 500 ft lesz helyszínen és később 600!
(...)
Első rész utánnyomása nem lesz. Nem éri meg keveset csinálni belőle, szerintem meg sok nem fogyna, meg amúgy is megjelent belőle már az FF ben is.
(...)
Most lesz azért elég, mert 500 db lesz kinyomva, de azért most is érdemes majd vásárolni és sok pénzt hozzámvágni, emrt később dárgább lesz!"

2006. november 7.

Pinkhell II. – Előzetes 2.

A PINKHELL 2. számának előzeteseiben ezúttal: Péteri Gábor – író – és Graphit (Zabos Csaba) – rajzoló – képregényének egy oldalát tekinthetitek meg, a címe Másnap.
Megjelenik a Hungarocomix II.-re, azaz 2006. december 9-re.

2006. november 6.

Sushi Flash

SUSHI 2

Annyi minden van ezen a világon, amit lehet utálni. Most nem a közel-keleti konfliktusról beszélek, és nem is azokról az átláthatatlan matek egyenletekről… Beszéljünk arról, amit igazán utálok.

INTERNETES BLOGOK!

Terike szexuális életéről, meg Gyurika aranyhaláról, mindenféle eszközökkel fel lehet kerülni a netre és megosztani sok mit sem sejtő áldozattal a napi vérzéseinket.

Na most ez nem vonatkozik ugye az olyan értelmes és fontos dolgokra, mint egy új képregény beharangozása, csak gondoltam elmondom, mert úgyse kérdezte senki.

Hatásszünet és Dávidra nézek, aki kényszerít erre az egészre!

Igen!!! Tudja meg a világ, hogy erőszakkal és lelki terrorral vettek rá, hogy blogoljak, ami ráadásul még csak nem is egy értelmes szó!

Kedves olvasók! Lázadjunk fel! Vegyük el a hatalmat azoktól, akik kényszerítenek minket blog írásra, és vonuljunk közösen a Sugár Üzletközpontba december kilencedikén, hogy ott tüntetőleg kidobjuk pénzünket a SUSHI STRIP 2 megvételére, ami be lett tördelve és megy a nyomdába nemsoká….

A pénzkidobás és a Sushi részleteit majd később megbeszéljük, most együttesen zúgolódjunk Cserkuti Dávid jobb keze ellen, aztán aki egyetért az igaz üggyel emelje poharát és töltsön nekem, mert kezdek kifogyni.

Ismét akadémisták az Eduárd 6. számában!




Legifjabb tagunk, Felvidéki Miklós egy rókás történettel (Noname), Matheika Gábor rajzolónk pedig Szabó Jenő íróval közös, remek kis kalandos képregénnyel debütál az Eduárd a fapados képregényújság 6. számában!
„Az 5. számtól új formátumban,színes borítóval, 28 oldalon, 395 forintos áron megjelenő Eduárd 6. száma a november 19-i Képregénybörzén lesz először kapható. A tartalom: Őfelsége postavonata (Szabó-Matheika, 1. rész), Eduárd és a globalizáció (Korcsmáros-Garisa), Sörmesterek (befejező rész), A szőke ciklon (2. rész), Fekete Imre: Büfi, Felvidéki Miklós: Noname, valamint Tomster, Krampusz és Dodó."

Halloween

2006. november 3.

Kockafej


Beindult Feki és Göndöcs rajzos és filmes dagonyája, a Kockafej!
Jó szórakozást!