2008. szeptember 29.

Batman cerka animáció

Ahogy mondják ízlések és pofonok . . . de én sokszor jobban kedvelem az animációk ceruzás "muster" változatait mint a gyakran steril és lendületét vesztett végeredményét. Ahol találtam akad még bőven hasonló élvezetes és tanulságos dolog. kellemes bogarászást.

Nox thanks-érteddd!


Bár nem láttam Csordás Dániel féle Nox képregényt de anno énis meg lettem kérve hogy ingyen szopjak a karakter skiccekkel (tanulópénz) a rajzok és bővebb háttér itt a blogomon.

2008. szeptember 26.

Critical Mass

2008. szeptember 24.

Dodó apukája blogalizálódott

Marabu_Robi

Hátha valaki még nem tud róla: MARABU, hosszas váci elzártságának falait áttörve, hirtelen blogalizálttá vált. Vigyázat, addikciót okozhat!

2008. szeptember 23.

Így kell ezt...

Pár hónapja linkeltem egy rövid kis videót arról, hogy készül a Blueberry egy kockája. Jean Giraud ismét remekel, ezúttal előrajzolás nélkül, villámsebességgel:

Juan Gimenez sem teszi alacsonyra a lécet – irigykedjünk :)

hangutánzószó strip

Ezt Gerivel találtuk ki pár hónapja. Nem tudom pontosan, hogyan jött az ötlet, elkezdtük kitalálni, hogy hírességek nevei milyen képregényes hangutánzószavak lehetnének. Sztem a Gerié a legjobb (én azon majd besz*rtam), még sok ilyet találtunk ki (amúgy nem nehéz :)), majd ha tetszik posztoljuk a többit is (vagy ha nektek is jut eszetekbe majd ti :)). Ha ez nem is vicces legalább megtudjátok milyen hangja van a farakásra ráeső marhalábszárnak.

Lehet fordítva is: meglévő hangoknak kell kitalálni melyik híresség a hangja. A kedvencem egy suhogó tollasütő volt: Lucy Lui. Egy másik haverom meg elfingta Pink nevét például.

Gerié:
Arté:

2008. szeptember 22.

Largo Winch trailer

Ismét bénáskodtam:

Fassbinder-filmhét

Amíg a „digitalizálótábla virtuózai" alszanak, hadd osszam meg az előző poszthoz szervesen kapcsolódó sztorimat. Tegnap az Uránia Filmszínház előtt haladtam el, ahol is meglepetéssel konstatáltam egy négy-öt méter magas molinót. Meglepődtem, mert éppen pár napja szereztem be a Jean Genet regényes álmaiból Fassbinder vásznára álmodott Querelle angol szinkronú verzióját (a zseniális magyar nyelvű csak VHS-en „odeonizálható") , mikor hirtelen megpillantottam Brad Davis emeletnyi mását a megállóban. Azt hittem, „elélvezek" és most már tudom, hogy mit kérek karácsonyra. :)
Aztán jobban elmerülve a felületben, felfedeztem, hogy október 11 és 18 közt Fassbinder filmhét lesz az Urániában, El Kazovszkij emlékére. Lesz ismét Berlin, Alexanderplatz, Petra von Kant keserű könnyei újra hullanak a vászonra... Mindenkinek ajánlani tudom.
Csak részint képregényes – amennyire Kazo képregényt festett és Fassbinder végletes stilizációkban gondolkodott –, de talán nem zavar titeket, ha az angol verzióból beidézek pár jelenetet (az egyik kedvenc filmem):





Végül az Andy Warhol-féle plakát:
Elnézést az indifferens posztért, nem véletlenül indítok majd erre egy saját blogot! :)
Ha már olyan témába tapintottam, ami itt senkit nem érdekel, talán teljesen mindegy, hogy hozzáteszek-e még egy videót. Elkezdtem feldolgozni ugyanis az életmű-albumhoz mellékelt lemez anyagát. Lehet, hogy valaki mégis megnézi...

És elköszönök – elnézést (kis Jarmanos gyerekkori „szupernyolccal", meg szentimentális Annie Lennox pillogással):

2008. szeptember 18.

El Kazovszkij emlékkiállítás

Meghívót kaptam a postaládámba... A „képregény-festő" emlékkiállítása 2008. szeptember 20-án, 19 órai kezdettel nyílik a Nemzeti Színház előcsarnokában. Megnyitja: Rényi András esztéta és Alföldi Róbert. A képanyagot Kolozsváry Marianna válogatta.

Wonder Woman Múzeum

A Wonder Woman Múzeum ajánlata igazán megkapó.
Tessenek műélvezni:

2008. szeptember 12.

Meghívó

2008. szeptember 10.

Szentgyörgyi Ottó

Szentgyörgyi Ottó 2007 decembere óta publikálja minden idők legbrilliánsabb stripjeit papír(on) névre keresztelt blogján.

Ő magáról így ír: a nevem Szentgyörgyi Ottó. 1987. 03. 03-án születtem egy odaadóan szerető családba, segítségükkel cseperedtem 21 éves szárnyait bontogató művésztanonccá. Végzettségem szerint (úgy is mondhatnám, papíron), fotográfus vagyok. Jelenleg grafikát tanulok, amin belül is különösen vonz a képregények világa. A papír(on) című képregény már egy éve része az életemnek, és ez az első komoly teljesítményem, a maga nagyjából 250 epizódjával. Fogyasszátok egészséggel, mértékkel, jó szórakozást!

2008. szeptember 8.

Creature Box


Dave Guertin és Greg Baldwin azon túl, hogy kollégák a burbanki Insomniac Games nevű játékfejlesztő cégnél, egy bitang jó rajzokkal telepakolt, közös blogon is osztoznak. Fincsi...


2008. szeptember 7.

Lakatos István-interjú

Sziasztok! Frankó kis beszélgetést olvashattok egyik oszlopos tagunkkal, Lakatos István képregénykészítővel a prae.hu művészeti portálon - nemrég ugyanis egy 16 oldalas színes-szagos képregényt kanyarintott a Műút számára.
Jó olvasgatást!