2009. január 31.

Vortex-izé


Sziasztok. Dávid előzetesén felbuzdulva... A karácsonyi lidércnyomás alatt, elég sokat haladtam a petprojektemmel. Összepakoltam némi ízelítőt. A rajzok nagy része vonaton készül, mivel még mindíg metálkeményen ingázok két szép, vidéki város között. Szerettem volna hamarabb befejezni, de mindíg van valami fontosabb. (amit ki is fizetnek-ugye)

Nem ide tartozik, de...gratulálok Graphitnak a kitartásért. Szuper lett a kregény. A kedvenc jelenetem, amikor Mátyást lelövik a pucérnős képpel.

üdvr

2009. január 30.

Könyvborító preview


2009. január 29.

Crom nevében

A Conan-rajongó elnök gyűjteményével az Ovális Irodában

Kapcsolódó hír itt - Obama kabinetje nem értette az elnök Savage Sword of Conanból vett példáját. Vajon mikor ír a HVG arról, hogy Gyurcsány Kalyber Joe-val példálózott? Vagy Orbán hivatkozna-e Noname-re, esetleg Herényi Károly lobogtatná-e a Botond valamelyik számát? Jár-e Fodor Gábor a Trillianba, ismeri-e Dávid Ibolya Nero Blancót? A 8 perc bejönne-e Semjén Zsoltnak, vagy a Pernye Kóka Jánosnak? Olvassa-e Csurka István a Stripet? Megannyi kérdés, melyekre talán nem is akarjuk tudni a választ...

2009. január 28.

24 / 24

Szurkoljunk a versenyben maradt Graphitnak! Ide vagy a képre kattintva megtekinthetők az eddig elkészült oldalai.

Előzetes

Egy kis előzetes a most készülő cuccból.

2009. január 26.

Sorozat


Egy baráti társaság kért meg arra, hogy az egyik cimborájuk számára az ő szülinapi ajándékuk gyanánt készítsek egy olyan rajzot, amin az ünnepelt, illetve kedvenc sorozathőse egyaránt szerepel. Hátha valaki felismeri a szóbanforgó sorozat szereplőt.

2009. január 25.

NONAME13


Új sztoriba kezdtem Noname főszereplésével, valószínüleg egy homályos jövőben lebegő Noname tpb-be kerül majd bele. Monnyuk nemhiszem hogy ilyenre van kilátás de azt tudom hogy Pinkhellben vagy Zapba vagy Zappinkhellbe vagy Pinkzapba (akármi is) nem tenném bele mert annál sokkal nagyobb jelentőséggel fog bírni rókafi életében mint egy 'normális' Noname kaland. Az első 2 oldal megtekinthető a blogomon.

2009. január 24.

Magyarok a 24 órás képregény-maratonon!

Idézet az Oposszum blogról: „Minden kétséget kizáróan az év legnagyobb nemzetközi képregényes eseménye az 1974 óta megrendezett Angoulême-i képregényfesztivál. Az esemény legfőbb díjazottja, akinek addigi életművét maga a befogadó város ismeri el, 2006-ban Lewis Trondheim, a Magyarországon is megjelent Torony rajzolója volt. Ő kezdeményezte, hogy Scott McCloud ötletét továbbgondolva 24 órás képregényrajzolást rendezzenek részben a helyszínen, részben pedig az interneten keresztül.

Idén már a harmadik kiíráshoz jutott ez az egész napos rajzolás, amelyen a feladat egy 24 oldalas kötet elkészítése, pontosabban 22 oldal képregény, valamint egy címlap és egy hátlap megrajzolása. A résztvevők dolgát nehezíti (és egyben kizárja az előre készülés lehetőségét), hogy egy kötelező motívumot csak a kezdés pillanatában tesznek közzé. 2009-ben az esemény január 27-én kedden délután 3 órakor indul és rá egy napra ér véget."

Az idei képregény-maraton számunkra azért is különleges esemény, mert ezúttal öt magyar rajzoló is részt vesz rajta – kettő közülük a Magyar Képregény Akadémia tagja. Nevesül Graphit és jómagam. Kevés esélyét látom annak, hogy óránként képes legyek összehozni egy teljes oldalt, de mivel senki nem fog megkövezni, ha útközben elvérzek, úgy döntöttem, vállalom a megmérettetést. Örülök, hogy a regisztrációra Graphitot is sikerült rábeszélnem, mint ahogy szívből drukkolok a másik három magyar indulónak is – Vincze Nórának (Ellinor), Hromkó Istvánnak és Szigeti Árpádnak.

Az indulók adatlapjai – és az idő közben készülő oldalak – ezen a linken tekinthetők meg.

Az Oposszum blog teljes cikkéért ide kattintsatok – érdemes!

2009. január 21.

Clumsy animáció


Ezt a animációt egy haverom csinálta, aki Clumsy néven szokott alkotni. Eredetileg fotómanipulációval készített video klip storyboard lett volna (diplomamunka gyanánt), de mivel akkoriban kezdte próbálgatni az Aftert, arra gondolt miért ne lehetne animáció belőle. A klip érdekessége, hogy minden természeti formákból van (nekem a kedvencem a brokkoli erdő). Egyszer volt vele egy közös munkánk, aminél én csináltam az audio részt, ő meg a vizuál részt. (egy kicsit átdolgozottabb és rövidebb verzió a videoi között megtalálható, több más érdekes kis animációval) Remélem tetszeni fog!
Puplikált már a Direkt3-ban is, másik speckója a fotózás.

2009. január 19.

Európai képregény verseny!

Levelet kaptunk az Óvárosi Humánszolgáltató Központtól, melyben felhívják figyelmünket az „Európai Unió és európai polgárság” címmel indított képregény versenyre, melynek kiírója az Európai Bizottság. A szabályzatot és sok más, fontos információt elolvashatjátok a pályázat weboldalán, illetve letölthetitek az alábbi linkről.

2009. január 16.

Valami Amerika 2.

2009. január 14.

Blast from the Past


Valaha réges-rég egy távoli galaxisban Fritz mester - olthatatlan tudásszomjtól hajtva - megkért, hogy ugyan tartsak már egy röpke bemutatót digitális színezésből.
Oktatóanyag gyanánt összedobott egy remek kis Conan kariktúrát, melyet én lelkesen összepacsmagoltam neki Fotoszkópban , aztán valahogy az egész móka szépen elfelejtődött - mostanáig. Vinyótakarítás közben akadtam rá erre a kis gyöngyszemre, melyet most örömmel osztok meg a nagyérdeművel...

2009. január 10.

Bagó reply


Egy átlagos MKA gyűlés így szokott kinézni. Legközelebb tényleg tengerparton kellene tartani.

2009. január 6.

Bagó

Az MKA berkein belül már-már misztikus magasságokba emelkedett a dohányzás-nem dohányzás kérdése. Akik eme káros szenvedélynek hódolnak (illetve -tak), Frazetta nagymester* örökbecsű szösszenete megmutatja, milyen plusz örömökkel járhat, ha az új év beköszöntekor végleg az igaz, nikotinmentes útra lépnek (illetve -tek).

*Ami azt illeti, az öreg sem a szörfdeszkát választotta, de ez most lényegtelen.

2009. január 5.

Új év, új kép!

Ez nem strip-szerû, de most ez a legfrissebb. (40x50 o/v)