2010. január 17.

GYERMEKKORI RÉMSÉG



Ki emlékszik gyermekkorunk sokkoló pszicho-horror animációs filmjére a LUKASZ A RONGYTIGRISRE ? Huszonéves kutatómunkával az internetnek hála megtaláltam !!!!
Nézzétek, élvezzétek, rettegjetek !
Kire volt hatással a sorozat? Kezeket a magasba !!!!

10 megjegyzés:

Haránt Artúr írta...

nekem a Szekrénymesék című bábfilm volt ami pár rémálmot okozott

nem értem miért csinálták, lehet csak azért, hogy legyen olyan is, vagy simán viccből. komolyan kiváncsi lennék, hogy véletlen sikerült az alkotócsapatnak vagy direkt paráztatni akarták a gyerekeket

de ez a tigrises is kitermelhetett pár pszichopata kiskölköt :)

Lénárd írta...

Varjúdombi mesék

Csacso írta...

Azt, a varjúdombit sokan emlegetik –mint torz személyiségük okozóját :D
Ott a narrált hang volt kicsit eltérő az átlagostól, de 2 mondat után ráhangolódott az ember. A képi világa nekem rendben volt.
Ez a tigris (nekem) kimaradt, de most nézve kedvesnek mondanám, eredeti ötletekkel :)
Rögtön fel is ötlöttek, amiket én szerettem ifjabb koromban (is) :) pl. Mackó Misi (Colargol)

Peter Tikos írta...

Mi a gond a Varjúdombival, az teljesen rendben volt.
Eszembe jutott valami finn (?) mese, Müttő, vagy hogy hívták a főszereplőt. Nem beszélt, csak idióta hangokat adott ki, és nagyon hosszú volt. Utána következett valami, amit szerettem (arra már nem emlékszem, az mi volt), és végig kellett szenvednem ezt a szar Müttőt, nehogy lemaradjak az elejéről. Müttő és a tavasz, bakker, de gyűlöltem :)

Névtelen írta...

A Mesemondó (Jim Henson's Storyteller) volt kegyetlenül jó sorozat gyerekkoromban. nem rég leszedtem torrentről az öszes részt, még most is baromi jó, pedig már huszonsok éves!!!

Szabó Jenő írta...

Én még ma is rettegek a Vajúdombi meséktől.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

Én ezzel a nyomi mesével még nem találkoztam, de örülök, hogy csak most sikerült és nem korábban.

Egy varjúdombi nyalánkság:

http://mese.tv/page/mese_a_mindig_fazos_nyul_aporol
Beágyazni sajnos nem lehet.
Azt viszont kiderítettem, hogy a legendás Foky Ottó rendezte a sorozatot és Bánffy György volt a híresen hátborzongató, perverz narrátor. A vizuális rettenetért Heinzelmann Emma felelős, bár ezt szinte mindenhol igyekeznek titkolni. :)

Peter Tikos írta...

Ez valami ápdételt Varjúdombi lehet, Zorro, szerintem a bevezetőben ez nem az eredeti hang. Vagy mindig is Gálvölgyi beszélt az elején?
Amúgy köszi, én imádom! Talán a disznótoros rész a legjobb! :)))

http://href.hu/x/b98k

Lénárd írta...

Egyébként nekem most Vogel a legfélelmetesebb. Nem tudom, Zorro tudatalattija melyik sarkából húzta elő, de kiráz a hideg, ha ránézek erre a szörnyszülöttre. Nem rosszindulatból, tehát nem béna, hanem félelmetes - hat az én tudatalattimra is, Lynch-szinten. Ritka elkapott figura. Egy Vogel-rajzfilmet biztos korhatároznék, ha lenne.

Fehér Zoltán / Zorro de Bianco írta...

:))
A figura ötlete ugye Kemenes Tamásé. Az, hogy talán sikerült eltalálnom, vizualizálnom az általa leírt aprócska, pizsamás, görnyedt hátú, bogárszerű, négykézláb kúszó-mászó torzszülöttet, csak kiegészítette Tamás remek ideáját.
Persze, az eddigiek alapján olyan nagyon nem zárhattad a szívedbe, pedig ha majd megismered a történetét és őt is kicsit jobban, talán kevésbé lesz olyan félelmetes. Igaz, a trilógiát már én írom, de igyekszem Tamás eredeti koncepcióját figyelembe venni.
Nyitottam egyébként egy munkablogot is az albumnak, majd ha lesz mit mutatni, posztolok – egyelőre 40-50 oldal forgatója van csak meg.